Om byrådsarkivet

Den endelige beslutning om at opføre et nyt kunstmuseum i Aarhus blev truffet i Aarhus Byråd 9. august 2000. Sagen om Aros, som kunstmuseet senere kom til at hedde, finder du i Byrådsarkivet, sammen med tusindvis af andre sager, der har været på den politiske dagsorden i Aarhus Kommune.

Byrådsarkivet indeholder sager, der har været behandlet på møder i Aarhus Byråd, Magistraten og de politiske udvalg. I øjeblikket går det tilbage til 1997, da beslutningsdokumenterne blev digitale.

Det er planen at udvide arkivet. Med tiden vil du kunne finde sager, der går helt tilbage til det første byråd i Aarhus Kommune i 1867. Arbejdet med at digitalisere de gamle byrådsbeslutninger er gået i gang.

Hvor er de nyeste dagsordener og referater?

Byrådsarkivet er ment som en samlet indgang til hele byens historiske beslutningsgrundlag, og vi arbejder løbende på at tilføje ældre årgange af sager og mødereferater. Hvis du derimod er interesseret i de aktuelle dagsordener fra indeværende år, skal du besøge dagsordener.aarhus.dk, som dagligt bliver ajourført med de nyeste data.

Spørgsmål eller kommentarer til byrådsarkivet

Har du spørgsmål til indholdet i arkivet kan du skrive til byraadsservice@ba.aarhus.dk

Feedback og fejlmeldinger vedrørende hjemmesidens funktionalitet sendes til stadsarkiv@aarhus.dk